Τα τρουφάκια σας αρέσουν; Είμαι σίγουρη ότι το μεγαλύτερο μέρος θα μου δώσει θετική απάντηση. Εγώ λοιπόν λόγω του ότι βρισκόμαστε και σε περίοδο εορτών θα σας παρουσιάσω μία πολύ εύκολη συνταγή για τρουφάκια με πτι μπερ και ζαχαρούχο γάλα!
Υλικά για τρουφάκια με πτι μπερ
• 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
• λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
• 1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο
• 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
• Τρούφα για την επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής για τρουφάκια με πτι μπερ
• Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
• Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυπο
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα
• Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο ,αν χρειαστεί
• Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα
• Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
• Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε