H τούρτα φράουλα είναι από τις αγαπημένες μου ίσως επειδή αγαπώ το συγκεκριμένο φρούτο πολύ! Επειδή λοιπόν είναι και η εποχή του εγώ σας παρουσιάζω μία πολύ εύκολη τούρτα φράουλα που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Υλικά
1 συσκευασία με μείγμα για κέικ (κανονικό μέγεθος)
1 συσκευασία ζελατίνα φράουλας σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι canola
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
Κρέμα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι φράουλες σε μικρά κομματάκια
4- 5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε ένα μικρό στρόγγυλο ταψάκι ή βάζετε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μείγμα για κέικ, τη ζελατίνα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε το νερό, το λάδι και τα αυγά. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια της φράουλας και ανακατεύετε απαλά.
Αν δεν έχετε δύο ταψιά μοιράζετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 C για 35 – 40 λεπτά ( εξαρτάται από το φούρνο). Ειδάλλως περιμένετε να ψηθεί πρώτα το ένα κέικ και στη συνέχεια ψήνετε και το δεύτερο.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, ρίχντετε τις φράουλες, ανακατεύετε και προσθέτετε τέλος και τη ζάχαρη. Θα πρέπει με το χτύπημα η κρέμα να είναι αφράτη.
Σε μια πιατέλα, στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε το ένα κέικ, απλώνετε μια πλούσια στρώση κρέματος και καλύπτετε με το δεύτερο κέικ. Ολοκληρώστε τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση της τούρτας, καλύπτοντάς τη με την υπόλοιπη κρέμα. Αν θέλετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με κομματάκια σοκολάτας ή φράουλας.