Στο πέμπτο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου «Symposio at Ark», μεταφερθήκαμε νοερά και γευστικά στο νησί του ηφαιστείου δοκιμάζοντας το πολύ ατμοσφαιρικό και βραβευμένο εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Grace», το «Santoro»
Περίπου στις 21.00 το βράδυ ήμουν εκεί για να απολαύσω από κοντά το ειδικό μενού, με την επιμέλεια του εξαίρετου σεφ Jean–Charles Metayer, που εκτελέστηκε από τον ταλαντούχο chef de cuisine του εστιατορίου Γιάννη Κουτσοπεράκη και ήταν γεμάτο με φινετσάτες και υψηλού επιπέδου δημιουργίες, που σερβίρουν τη Σαντορίνη στο πιάτο.
Το μενού που απολαύσαμε:
Welcome Drink Ούζο 12
Amuse Bouche
Μους από φάβα και ταρτάρ τομάτας Σαντορίνης με βινσάντο
Ορεκτικό
Κυδώνια ποσέ
σε μπίρα Yellow Donkey με μπισκότο από θυμάρι
Κυρίως Πιάτο
Φρέσκος βακαλάος
σε κρούστα από προζύμι με άγρια χόρτα φρικασέ και σκόνη από αμπελόφυλλα
Επιδόρπιο
Υφές μήλου με κρέμα butterscotch και παγωτό κανέλα
Επιδόρπιο κρασί Vino dell’Amore Petalo Moscato