Είναι αλήθεια ότι τώρα που έφτασε η 25η Μαρτιου, την περισσότερη ώρα την περνάμε στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Εγώ σήμερα λοιπόν σας έχω πανεύκολες συνταγές για σκορδαλιά.
Συνταγή για σκορδαλιά από πουρέ πατάτας!
Υλικά για σκορδαλιά από πουρέ πατάτας
• 1/2 φακελάκι έτοιμο πουρέ
• Ζεστό νερό
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι-πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για σκορδαλιά από πουρέ πατάτας
1. Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ τον πουρέ και συμπληρώνετε ζεστό νερό (περίπου 2 κούπες του τσαγιού). Ρίχνετε μέσα και τις σκελίδες σκόρδου και χτυπάτε τα υλικά πολύ πολύ καλά.
2. Αν δείτε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν χτυπιέται εύκολα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Αυτό που μετράει είναι το εξής: Το μείγμα του πουρέ να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.
3. Μόλις χτυπηθούν καλά όλα αυτά τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε εσείς), ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς), το χυμό του μισού λεμονιού και ξαναχτυπάτε πολύ πολύ καλά.
4. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και….Έτοιμη η σκορδαλιά!
Συνταγή για πανεύκολη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια!
Υλικά για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί
60 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ξίδι
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σκορδαλιά από ψωμί και καρύδια
Παίρνουμε την ψίχα από το ψωμί, το κόβουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια χτυπάμε σε γουδί τα καθαρισμένα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε σιγά σιγά το ψωμί που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο,τα καρύδια και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.