Η πιο απλή και γευστική συνταγή για εντυπωσιακό γευστικο αποτέλεσμα χωρίς καθόλου χρόνο και δυσκολία. Φαρφάλες με σολωμό και βότκα! Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το καλοκαιρινό και γευστικό πιάτο!
Τα υλικά που χρειάζεστε για 4 άτομα ειναι:
1/2κιλό φαρφάλες
300 γρ καπνιστός σολωμός
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι βότκα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης:
Κόβετε τις φέτες του σολωμού σε λωρίδες.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με τα κρεμμυδακια, ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε τη βότκα.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βράζετε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.
Βάζετε την κατσαρόλα με τη σάλτσα ξανά στη φωτιά και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και προσθέτετε το σολωμό και τον άνηθο.
Σερβίρετε σε πιατέλα… Καλή σας όρεξη!