Τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου τον γνώρισα πριν από περίπου ένα χρόνο στο Bella Vespa της Γλυφάδας. Είναι από τους νέους, ταλαντούχους σεφ που αγαπούν με το παραπάνω τη δουλειά τους κι αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε φαίνεται στο αποτέλεσμα! Τον συνάντησα στο μαγαζί λίγες ημέρες πριν βγει το νέο menu και θέλησα να δοκιμάσω λίγα πιάτα προτού βγουν στον κατάλογο αλλά και κάποια που ήδη υπάρχουν και σερβίρονται κάθε Πέμπτη στη βραδιά για τους λάτρεις του μακαρονιού. Ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν εξαιρετικά. Το ένα καλύτερο από το άλλο κι ο ουρανίσκος μου είναι αυτό που λέμε ότι πήρε κυριολεκτικά φωτιά!
Ξέρεις πως ό,τι και να φας από τα χέρια του Δημήτρη, που οι περισσότεροι τον γνωρίσατε μέσα από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες, το καλοκαίρι στο πρωινό του Αντ1, θα είναι τέλειο. Δε θα φας πολύ “πειραγμένα” πιάτα. Θα φας φαγητό με πανδαισία γεύσεων που όλα τα υλικά είναι εναρμονισμένα μεταξύ τους.
Από τις 18 Νοέμβρη το νέο menu στο Bella Vespa
” Φεύγουν οι καλοκαιρινές γαρνιτούρες όπως οι coleslaw και τα μπουρεδάκια, και μπαίνουμε στη χειμερινή σεζόν πλέον που μπαίνουν το κρασί, το τυρί, η τρούφα, η λευκή τρούφα και αρώματα και κάποιες κοπές όπως μαγουλο μοσχαρίσιο που είναι καθαρά χειμωνιάτικα πιάτα, βαριά. Με την έννοια της σάλτσας πάντα. Θα έχουμε καινούργιες σαλάτες “πειραγμένες” και θα βάλουμε και φρέσκα ζυμαρικά ως επιλογή στα ήδη υπάρχοντα”.
Δοκιμάσαμε το super πιάτο από το νέο menu: Φρέσκα χειροποίητα νιόκι με φιλέτο μοσχάρι και σάλτσα από κρασί πόρτο
Το πρώτο κυρίως πιάτο που έφτασε στο τραπέζι ήταν το πιάτο που θα βγει στο νέο menu. Νιόκι με φιλέτο μοσχάρι και σάλτα από κρασί πόρτο πολύ ιδιαίτερη. Από την πρώτη κιόλας μπουκιά κατάλαβα ότι θα γίνει το αγαπημένο μου! Το μπρόκολο, η σάλτσα σε συνδυασμό με το νιόκι έκαναν τη διαφορά και παρότι νομίζει κάποιος ότι είναι ένα βαρύ πιάτο, εγώ θα διαφωνήσω!
Πιάτα για Vegan
Τελευταία όλο και περισσότεροι έχουν στραφεί σε μία vegan διατροφή, εν μέρει. Δηλαδή αποφεύγουν να τρώνε το κρέας. Ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου φρόντισε γι’ αυτό!
“Υπάρχουν πιάτα ήδη, αλλά μπορώ να κάνω κι εγώ μία απλή aglio e olio ή με λαχανικά. Για τους όχι meat lovers αλλά φαν του ψαρικού, θα βάλουμε τρίχρωμες πέννες με σολωμό, θα έχουμε σολωμό στον κατάλογο, σεβίτσε, πίτσα με λαχανικά, γιατί μας το ζητάνε. Αρκετοί τουρίστες που έρχονται και κοιτάνε τη vegan διατροφή ή την non glouten free ζυμαρικών κι αυτούς τους καλύπτουμε”.
Οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες στους λάτρεις των ζυμαρικών
“Φέτος έχουμε φρέσκια πάστα λοιπόν. Ήθελα κάτι καθαρά ιταλικό, να ταξιδέψουμε Ιταλία, γιαγιάδες που φτιάχνουν ζυμαρικά τις Κυριακές και μεσοβδόμαδα για να φάνε τα παιδιά τους.Νομίζω ότι αρέσει πολύ και το πετύχαμε. Κάθε εβδομάδα θα βγάζω καινούργιους κωδικούς, καινούργια πιάτα. Θα υπάρχει αυτό το menu αλλά θα βγάζουμε επιπλέον 2 έξτρα πιάτα.
Μία φαρφάλες, μία νιόκι. Αυτό που τους εντυπωσιάζει είναι το φρέσκο ζυμαρικό, Δε γίνεται αλ ντέντε η φρέσκια πάστα, μαγειρεύεται τελείως αλλά η γεύση που παίρνει από το σιμιγδάλι και το αυγό είναι μοναδική”.
Οι προτάσεις του σεφ για τους “μακαρονάδες”
“Πρέπει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε την παπαρδέλα με το σιγομαγειρεμένο ραγού και κρέμα πεκορίνο. Είναι το σήμα κατατεθέν. Έχουμε χειροποίητο δικό μας πέστο το οποίο δεν υπάρχει σε πολλά ιταλικά μαγαζιά. Χρησιμοποιούν έτοιμα σκευάσματα. Στα ορεκτικά μας έχουμε ένα καρπάτσιο καινούργιο που θα βγάλω καταπληκτικό, πολύ απλό αλλά το “πειράζω” με ένα πιτάκι από τρούφα, οπότε έχουμε την τρούφα από την Ιταλία και το απλό γιατί η ιταλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από τα απλά αγαθά της. Το τρίτο και τελευταίο είναι να δοκιμάσει κάποιος το ραβιόλι με τρούφα και κατσικίσιο τυρί. Είναι τα 3 best seller πιάτα”.
Μη φύγεις αν δεν φας γλυκό!
Εγώ ποτέ δε φεύγω από εστιατόριο αν δεν δοκιμάσω τα γλυκά του! Ετσι λοιπόν ο Δημήτρης που ξέρει αυτή την αδυναμία μου μας έφερε ένα προφιτερόλ που είμαι σίγουρη ότι ανάλογο δεν έχεις ξαναφάει!
“Έχουμε τιραμισού, κάθε μερα καινούργιο. Στο νέο κατάλογο θα βάλω το κανούλι. Πολλοί δεν το γνωρίζουν. Είναι σα να λέμε, το ελληνικό γλυκό του κουταλιού. Είναι παραδοσιακό γλυκό ιταλικό, ζυμάρι με ρούμι και κακάο, το οποίο το γεμίζεις με μία αφράτη κρέμα και συνήθως φυστίκι. Έχω βγάλει επίσης ένα καλτσόνε γεμιστό με μασκαρπόνε και πραλίνα και προφιτερόλ”
Ακόμη το σκέφτεσαι να πας στο Bella Vespa; Εγώ πάντως στο προτείνω αν θέλεις να φας καλή κουζίνα και σε normal τιμές!