To travelgirl.gr συνάντησε την περασμένη εβδομάδα την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου στο Yoleni’s στο Κολωνάκι και έφτιαξαν μαζί μία πολύ ωραία και θρεπτική σαλάτα με ελιές Eolia.
Προετοιμασία: 20′
Για 4-6 άτομα
Υλικά
1 μεγάλο μαρούλι, πλυμμένο καλά στεγνωμένο και κομμένο με το χέρι
1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα και οι πολύ τρυφεροί μίσχοι), πλυμένη καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με το χέρι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο καρότο κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο στον τρίφτη
4-5 ραπανάκια κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο ζουμερό και γλυκό πορτοκάλι καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε) κομμένες στη μέση
50 γραμμάρια ελιές Καλαμών Eolia
50 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές Eolia
Για τη βινεγκρέτ
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πάστα ελιάς Καλαμών Eolia
αλάτι, φρεσκοτριμμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το μαρούλι, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το καρότο, τα ραπανάκια και τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού και τις ελιές. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.
Βινεγκρέτ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινώ έντονα, χτυπώντας καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μία πηχτή σάλτσα. Βάζω την σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω.