Στο Yoleni’s η Ντίνα Νικολάου κάνει θαύματα με τη μαγειρική της! Εκεί βρέθηκα κι εγώ την περασμένη εβδομάδα κι εκτός από κόκορα, μας έδωσε την συνταγή ενός cheesecake με παστελάτη βάση και threpsis superfood.
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος Αναμονής στο ψυγείο: 3 ώρες
Ποσότητα: 8-10 μερίδες
Για μία φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενη βάση
Υλικά
Για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
100 γραμμάρια παστέλι superfood
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
240 ml νερό
28 γραμμάρια ζελατίνη σκόνη
500 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
165 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
200 γραμμάρια threpsis superfood
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα και το παστέλι στο μούλτι και θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το παστέλι και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω για να δημιουργηθεί μία συμπαγής βάση. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσω.
Για την κρέμα: Σε ένα μεταλλικό κατσαρολάκι βάζω το μετρημένο νερό και πασπαλίζω εκεί τη ζελατίνη. Αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς η ζελατίνα. Τοποθετώ ένα ψιλό σουρωτήρι στο μπολ με την κρέμα και αδειάζω εκεί το νερό με τη ζελατίνα. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, ρευστό μείγμα. Αδειάζω την κρέμα μέσα στη φόρμα, καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω το cheesecake για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Ξεφορμάρω το γλύκισμα και απλώνω το threpsis superfood. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.