Η Ρόδος για μένα είναι το απόλυτο νησί για να κάνεις τις διακοπές σου. Συνδυάζει τοπίο, γαστρονομία, διασκέδαση και luxury διαμονή. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Κατά την φετινή μου επίσκεψη στο νησί, έκανα μία στάση στον Ναυτικό Όμιλο ή αλλιώς ΝΟR. Πρόκειται για έναν χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά, μοιάζει με ένα ονειρικό, παραδεισένιο, ανεξάρτητο νησάκι μέσα στο λιμάνι, και περιλαμβάνει ένα beach bar που θυμίζει την παραλία του μυθικού Lido, ένα Mediterranean all day restaurant, spiritual bar με ασιατικό φαγητό, αλλά και ένα night club με live dj βραδιές και συναυλίες που θα αφήσει εποχή.
Το travelgirl.gr σε ξεναγεί στον επίγειο παράδεισο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου!
Εκεί συνάντησα τον διευθυντή του NOR, Τάσο Κατέχη. “Είδαμε ότι υπήρχε ένα κενό στην κεντρική παραλία της Ρόδου, κικ έτσι γεννήθηκε αυτή η ιδέα. Το μαγαζί είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του ίδιου του νησιού. Δηλαδή οι τρούλοι του εστιατορίου είναι εμπνευσμένοι από τους τρούλους που έχουν χτιστεί κατά τη διάρκεια παραμονής των Ιταλών στη Ρόδο. Οπότε αρχιτεκτονικά είναι εμπνευσμένο από το νησί”.
Μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης, ο πολυχώρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου μοιάζει κομμάτι μιας ονειρικής πραγματικότητας! Το σημείο όπου βρίσκεται «κοιτάζει» τη θέση που κάποτε υπήρχε ο Κολοσσός της Ρόδου, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, στο πλέον νευραλγικό και ιστορικό σημείο της πόλης, εκεί όπου στέκονται τα επίσης χαρακτηριστικά ελαφάκια.
«Φιλοδοξούμε ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου να αποτελέσει το στολίδι της Δωδεκανήσου!» τονίζει ο Τάσος Κατέχης και προσθέτει: «Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες εστίασης και επιθυμούμε να αφήσει ο ΝΟΡ το αποτύπωμά του και να μείνει χαραγμένος στις καρδιές των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο, ως ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης σημείο του τόπου».
ΝOR: Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από το πρωί…ως το άλλο πρωί!
Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου λειτουργεί από τις 8 το πρωί και κλείνει…πρωί! Μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το πρωινό του, να κάνει μπάνιο στην παραλία και να κάνει τα γεύματα όλης της ημέρας ακούγοντας την κατάλληλη μουσική για κάθε ώρα. “Ανοίγουμε στις 8 το πρωί και το μαγαζί κλείνει πρωί. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα πάντα. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Από το πρωί που μπορεί να φάει το πρωινό του, να απολαύσει την παραλία με το beach bar, να κάνει μασάζ και να χαλαρώσει στο spa, να φάει το μεσημεριανό και το βραδινό του, δίπλα στο κύμα. Το location είναι απίστευτο, ειδυλλιακό. Το βράδυ μπορεί να διασκεδάσει στο χώρο του club όπου εκεί κάνουμε και μεγάλα events, φέρνουμε μεγάλα ονόματα dj και μπορεί να διασκεδάσει μέχρι το πρωί”.
Ναυαρχίδες του NOR αποτελούν τα δύο εστιατόρια με μεσογειακή και ασιατική κουζίνα
Ναυαρχίδες του ομίλου αποτελούν τα δύο εστιατόρια, το Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά! Ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος έχοντας σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων και χημικός σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, αλλά και μαγειρική, επίσης στη Γερμανία, έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες εστιατορίων σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Αθήνα, για να καταλήξει στη Ρόδο, λόγω της μεγάλης αγάπης του για τη θάλασσα και κατ’ επέκταση για το νησί.
Και τα δύο εστιατόρια προσφέρουν υψηλής αισθητικής περιβάλλον με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά της Ρόδου και προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη.
«Το μπροστινό ασιατικό κομμάτι ακολουθεί τη φιλοσοφία ότι το φαγητό συνοδεύεται από ποτό και είναι όλα του share, όλα στη μέση, ενώ η φιλοσοφία του μεσογειακού εστιατορίου είναι στηριγμένη κυρίως πάνω στην αρχιτεκτονική του κτηρίου, το οποίο κρατάει από τους Ιταλούς, επομένως τα πιάτα έχουν ελληνικό και ιταλικό χαρακτήρα» αναφέρει ο σεφ.
Ποια είναι όμως τα πιάτα που ξεχωρίζει ο ίδιος και λατρέψαμε κι εμείς; «Από τα sushi μας ξεχωρίζω το spicy tuna roll, το crumb cream roll με φρέσκια καβουρόψυχα και από τα σεβίτσε τα white με λαβράκι. Στα grill ξεχωριστή θέση έχει το rib eye με μια σάλτσα μανιταριών» λέει ο ταλαντούχος σεφ και συνεχίζει: «Στο μεσογειακής κουζίνας εστιατόριό μας έχουμε δώσει έμφαση στο ψάρι και στα θαλασσινά, διότι το εστιατόριο είναι πάνω στο κύμα! Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικά πιάτα με κρέας, αλλά και vegetarian και vegan επιλογές. Ξεχωρίζω την αχινομακαρονάδα, η οποία φτιάχνεται με φρέσκους αχινούς, τη σφυρίδα φρικασέ, με χόρτα σύβραση και μια εσπούμα από αυγολέμονο, καθώς και το σπανακόρυζο που συνοδεύεται από μια σάλτσα μυδιών».
NOR: Στον πολυχώρο εντάσσεται και το Nautica Club με πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών
Στον πολυχώρο εντάσσεται και το Nautica club με πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών για πόλο, κωπηλασία, αγώνες κολύμβησης, σχολή ιστιοπλοΐας και κολύμβησης και όπως αναφέρει ο κ. Κατέχνης «Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η προσθαλάσσωση με υδροπλάνα μπροστά στο ΝΟΡ, ενώ σύντομα ειδικές navettes θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο και θα προγραμματίζονται transfers από τα ξενοδοχεία προς το χώρο του Ομίλου».
Οι μέρες και οι νύχτες στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου αποκτούν διαφορετικό χρώμα και γεύση, καθώς στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να βρει έναν καμβά επιλογών: από gourmet γεύσεις με ζεν διάθεση και φόντο το απέραντο γαλάζιο μέχρι signature cocktails με ωραίες μουσικές και κεφάτη ατμόσφαιρα στο night club του πολυχώρου.
Διεύθυνση: Πλ. Κουντουριώτη 9, Ρόδος 851 00
Τηλέφωνο: 2241 038043