Στο ταξίδι μου στην Σαντορίνη γνώρισα πολλά μέρη και πολλές συνταγές που θα θέλω να σας παρουσιάσω. Κατά την παραμονή μου στον Πύργο και στο εστιατόριο Selene που είναι από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης συνάντησα τον Πάνο Τσίκα. Ο executive chef εκτός από «μάγος» της κουζίνας, είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλες δόσεις χιούμορ. Εισέβαλα στο χώρο του και του ζήτησα να μαγειρέψουμε μαζί μία αγαπημένη του συνταγή!
Η «Σελήνη» για όσους δεν γνωρίζετε, είναι από τα εμβληματικά εστιατόρια στον ελλαδικό χώρο, πρωτοπορώντας εδώ και 30 χρόνια στην ανάδειξη των μοναδικών πρώτων υλών της Σαντορίνης και της τοπικής της κουζίνας. Θυμάμαι όταν είχα πρωτοφάει στο συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν το 2006 όταν βρισκόταν στην Καλντέρα. Από το 2010 η «Σελήνη» μετακινήθηκε στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου και μπορεί να μη βλέπει καλντέρα, αλλά το μάτι χαζεύει τη θέα των καταπράσινων αμπελώνων μέχρι το Ακρωτήρι.