Όταν πηγαίνω στα μαθήματα μαγειρικής της Ντίνας Νικολάου στο Yolenis, εκτός του είναι αγχολυτικό για μένα, μαθαίνω πολλά πράγματα τόσο στη μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική. Την ημέρα λοιπόν που φιλοξενούσε τους ιδιοκτήτες του αμπελώνα Τριανταφυλλοπούλου, έφτιαξε μεταξύ άλλων ένα αφράτο φραουλοκέικ με δύο σοκολάτες. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την συνταγή.
Προετοιμασία: 15′
Ψησιμο: 55′
Ποσότητα για ένα ταψάκι 28 εκ.
Υλικά
6 κουταλ της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουταλ της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ τσαγιού γάλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια υγρή
3 φλυτζανια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 φλιτζ τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
1/2 φλιτζα τσαγιού σοκολάτα φράουλα σε σταγόνες
400 γραμ φράουλες κομμένες στη μέση
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώνω ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνω. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω σε χαμηλη ταχύτητα. Προσθέτω τα αυγά, δυναμώνω την ένταση και χτυπάω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Προσθέτω το γάλα, την βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω με μία μαρίζ. Αδειάζω το μίγμα στο ταψάκι, βυθίζω διάσπαρτα τα κόκκινα φρούτα και σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες. Ψήνω το κέικ για 50-55 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.