Όταν κάποιος φάει χαλβά το μυαλό του πηγαίνει κατευθείαν στα Φάρσαλα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο θρυλικός φαρσαλινός χαλβάς, που τιμά τα Φάρσαλα και η φήμη του έχει απλωθεί εντός και εκτός Ελλάδας, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης.
Ο χαλβάς Φαρσάλων βραβευμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
Στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας συνάντησα αρκετούς παραγωγούς και μιλήσαμε για το μέλι και τα προιόντά του. Την παράσταση όμως έκλεψε ο χαλβάς Φαρσάλων της οικογένειας Αλεξόπουλου. Καθώς περπατούσα ανάμεσα στους εκθέτες ο κύριος Αλεξόπουλος τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του και εγώ τον ρώτησα τι είναι αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο χαλβά ξακουστό.
Δείτε την συνέχεια στο video
Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας φιλοξένησε τον βραβευμένο, 3 φορές χρυσό,με 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αυθεντικό χαλβά Φαρσάλων και όχι τύπου Φαρσάλων ,της οικογένειας Αλεξόπουλου.
Ο χαλβάς του Αλεξόπουλου εκτός από την γνωστή μας μορφή, πρωτοπορεί, καινοτομεί και προσφέρεται τυλιχτός σε φύλλο κρούστας, τυλιγμένος με σοκολάτα καθώς και με γεύση πορτοκάλι, φράουλα, καραμέλα και βύσσινο καλύπτοντας έτσι τις τις επιθυμίες όλων των πελατών του.