Το μιλφέιγ ειναι από τα πιο ωραία καλοκαιρινά γλυκά. Αν εσείς θέλετε να το φτιάξετε για τους φίλους σας αγοράστε τα παρακάτω τέσσερα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.
Υλικά για μιλφέιγ
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
- 700 ml γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής για μιλφέιγ
Βάλτε τη σκόνη σε ένα μπόλ και ενώ ρίχνετε σταδιακά το γάλα, ταυτόχρονα χτυπήστε με το σύρμα. Προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπήστε για λίγο ακόμα. Προσοχή! Το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ πηχτό. Απλώστε σε ένα μικρό ταψί ή τάπερ μια στρώση σφολιατίνια και απλώνστε τη μισή κρέμα. Απλώστε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και σκεπάστε με την υπόλοιπη κρέμα. Όσα σφολιατίνια έχουν περισέψει θρυμματίστε τα και απλώστε τα ομοίομορφα πάνω στο γλυκό σας. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον τρείς ώρες μέχει να σφίξει καλά και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Πριν το σερβίρετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη για ακόμα πιο λαχταριστο αποτέλεσμα!