Αγαπώ την ιταλική κουζίνα και την φιλοσοφία που υπάρχει γύρω της. Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την συγκεκριμένη κουζίνα με τα μακαρόνια και το ριζότο. Κάτι φυσικά που δεν ισχύει μιας και υπάρχει μία πολύ μεγάλη γκάμα. Υψηλή ποιότητα, εξαιρετικό service και πιάτα με άρωμα Ιταλίας θα γευτείς στην Contessa. Ένα new entry στέκι στο Πασαλιμάνι που φιλοδοξεί να κλέψει τις καρδιές όσων αγαπούν το καλό φαγητό, τις μεσογειακές γεύσεις και φυσικά την ιταλική κουζίνα χωρίς περιορισμούς!
“Εδώ έχουμε φτιάξει ένα μαγαζί που μπορεί να δώσει μία καλή ποιότητα σε μία φυσιολογική τιμή, υλικά που είναι μεν γνώριμα αλλά δοσμένα με έναν άλλον τρόπο στον καταναλωτή με λίγο πιο καθαρές γεύσεις. Επιμένουμε στην καλή πρώτη ύλη, χρησιμοποιούμε επώνυμα μακαρόνια De Cecco που είναι από σιμιγδάλι, κι όχι από ανάμεικτα άλευρα. Άρα η ποιότητα αμέσως είναι αισθητή από την πρώτη κιόλας μπουκιά που θα φάει ο πελάτης”, μου λέει χαρακτηριστικά ο ένας από τους ιδιοκτήτες, Βασίλης Μαγκασιάνος.
To Πασαλιμάνι έχει τη δική του Contessa: Ένα νέο value for money ιταλικό εστιατόριο
Εδώ και δυόμιση μήνες το Πασαλιμάνι απέκτησε την δική του Contessa που ήρθε κατευθείαν από την Ιταλία για να ταράξει γευστικά την περιοχή με την μοναδική ιταλική κουζίνα της. Σε ένα χώρο με διακόσμηση που θα σου κεντρίσει αμέσως το ενδιαφέρον και μία ταπετσαρία με πουλιά που κάνει την διαφορά, το νέο στέκι στη οδό Σωτήρος Διός 47 ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, έχει αποκτήσει φανατικούς πελάτες που έρχονται από κάθε προάστιο της Αττικής.
“Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι ως το βράδυ, και ο στόχος μας είναι ελαφρώς να γίνει κι ένα ιταλικό μπαρ με aperitivo, ελαφριά ποτά όπως τζιν τόνικ και με την ιταλική κουλτούρα κάποια βερμούτ ή ένα κρασί. Η διακόσμηση έγινε από μας, κι έχει αποδοθεί έτσι. Διάφορα στοιχεία που φαινομενικά είναι συνδεδεμένα και τελικά είναι εντελώς αταίριαστα, έχουν κάνει κάτι πολύ όμορφο”. Με το που θα μπεις στο χώρο θα αισθανθείς αυτήν την ζεστασιά και θα αφεθείς στα χέρια των υπευθύνων που θα σου προτείνουν τα καλύτερα πιάτα για να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου.
Αυτά τα πιάτα θα σε μυήσουν στην κουζίνα της Contessa
Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλεις να δοκιμάσεις ιταλική κουζίνα και δεν ξέρεις ποια πιάτα την αντιπροσωπεύουν, στην Contessa θα βρεις τις κατάλληλες γεύσεις που θα σε μυήσουν σε αυτήν. “Υπάρχει μεγάλη γκάμα, σε ορεκτικά και σαλάτες. Βασιζόμαστε στην pasta αλλά μπορεί κάποιος να πάρει ένα κυρίως πιάτο το οποίο θα είναι βασισμένο στο κρέας, είτε σε ψητό σολωμό. Δεν θέλουμε να δίνουμε στον πελάτη μόνο μακαρόνια”.
Όσο για το ποια πιάτα πρέπει να επιλέξεις την πρώτη φορά που θα επισκεφθείς το new entry στέκι; “Αν κάποιος θέλει να μάθει το δικό μας μαγαζί, κι όχι την ιταλική κουζίνα που γνωρίζουμε (γιατί στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένη και δοσμένη πολύ λάθος) θα πρότεινα σίγουρα το ριζότο με πορτσίνι με μαύρη τρούφα και λάδι τρούφας με μανιτάρια, το λιγκουίνι αλά πεσκατόρε, είναι με θαλασσινά (γαρίδες -μύδια) και μπισκ καραβίδας, την σαλάτα με κατσικίσιο τυρί που έχει πολύ νόστιμη σάλτσα με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα, και από τα ορεκτικά μία πίτσα για τη μέση, οχτώ κομματιών”.
Menu ειδικό για τους “ψαγμένους” της ιταλικής κουζίνας
Για τους ψαγμένους της ιταλικής κουζίνας η ποικιλία είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σίγουρα κάποιες γεύσεις έχουν…ελληνοποιηθεί και είναι κοντά στα μεσογειακά αρώματα, αλλά αυτή είναι και η διαφορά της Contessa σε σχέση με άλλα ιταλικά εστιατόρια. Όσο για το τι προτείνει ο σεφ για εκείνους που αγαπούν την κουζίνα αυτή;
“Θα πρότεινα ένα ραβιόλι με καπνιστή κολοκύθα, καπνιστό τυρί και μία σάλτσα τυριών η οποία έχει γκοργκοντζόλα μέσα, σίγουρα μία βουβαλίσια μπριζόλα ή διάφραγμα black angus με πουρέ πατάτας, μία σαλάτα μπουράτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντοματίνια λάδι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, βαλσάμικο και οξύτητα από λεμόνι και σαν ορεκτικό μύδια αχνιστά με γάλα καρύδας, λίγο κουρκουμά, φινόκιο και μάραθο.”
Γεύμα χωρίς γλυκό δεν γίνεται να υπάρξει. Έτσι λοιπόν αφού απολαύσεις τα πιάτα που παρήγγειλες, θα έχεις την ευκαιρία να ολοκληρώσεις την βραδιά σου με ένα χειροποίητο γλυκό! “Έχουμε χειροποίητα γλυκά. Συνταγές που έχουμε επιλέξει εμείς για το μαγαζί μας. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι κάτι το παραδοσιακό, όμως είναι αυτό που ταιριάζει με την κουλτούρα και τις γεύσεις μας”.
Η καθαρότητα της γεύσης σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σέρβις, κάνουν την Contessa να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στα social media καθώς αρκετοί πελάτες μοιράζονται τις γευστικές δοκιμές τους μέσα από φωτογραφίες που αποκτούν δεκάδες κοινοποιήσεις. Έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα, κι αυτό το έχουν καταλάβει από την αρχή της λειτουργίας του, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου.
Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι τιμές σε σχέση με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που κάνουν ακόμη πιο δελεαστική την επίσκεψή σου στο new entry του Πειραιά. “H Contessa Δεν έχει σχέση με την ναπολιτάνικη κουζίνα ούτε την βορειοανατολική. Έχει σχέση με τα μεσογειακά αρώματα”.
Σε αυτά τα αρώματα ετοιμάσου να παρασυρθείς μόλις δοκιμάσεις τα πιάτα στην Contessa.