Το Grand Resort Lagonissi, χτισμένο πάνω σε μία ιδιωτική χερσόνησο, βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Μεσογείου. Εκτός από τις πολυτελείς ξενοδοχειακές του υπηρεσίες, ξεχωρίζει στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας καθώς καθένα από τα εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στο συγκρότημα αποτελεί ένα μικρό “διαμάντι”. Ένα από αυτά είναι το Ouzeri. Από την ονομασία καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο όπου κυριαρχούν οι θαλασσινές γεύσεις. Το σκηνικό θυμίζει νησιώτικο ντεκ και τα χρώματα έχουν “άρωμα” Ελλάδας. Από τις 19.30 που ανοίγει τις πόρτες του μπορούν οι θαμώνες να κάνουν κράτηση ώστε να απολαύσουν τα εκλεκτά φρέσκα ψάρια αλλά και τους ψαρομεζέδες.
Ouzeri Grand Resort Lagonissi: Εκλεκτά ψάρια και πιάτα με θέα το απέραντο γαλάζιο
Όσο περνάει η ώρα και δύει ο ήλιος το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο ρομαντικό. Οι δημιουργικές ελληνικές γεύσεις δια χειρός των έμπειρων σεφ, δίνουν μεγάλη έμφαση στο ψάρι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αν κάποιος από την παρέα σας επιθυμεί να φάει κρέας, δεν υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές. Το έμπειρο σέρβις φυσικά φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια και προτείνει τα ανάλογα πιάτα, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά εκεί.
Από τα ορεκτικά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη λευκή ταραμοσαλάτα με νιφάδες αυγοτάραχου και λάδι σχοινόπρασσου. Αν σας αρέσει η φάβα τότε παραγγείλτε την φάβα Σαντορίνης με ταρτάρ ντομάτας, κρεμμύδι και τηγανητή κάπαρη. Για τους λάτρεις της μελιτζάνας η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ξύδι κόκκινου κρασιού και παξιμάδια ελαιόλαδου, θα σας μείνει γευστικά αξέχαστη ενώ η σφακιανή πίτα με μυζήθρα Κρήτης, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι είναι από τις πολύ δυνατές επιλογές.
Στις σαλάτες θα βρείτε μεγάλη ποικιλία. Από την σαλάτα με τα νεαρά σαλατικά με τοματίνια, κουκουνάρι, ξερά σύκα, καραμελωμένο μανούρι και βινεγκρέτ με θυμαρίσιο μέλι, την σαλάτα κινόα με ψητές γαρίδες, φύλλα σαλάτας, αβοκάντο, μυρωδικά και βινεγκρέτ μοσχολέμονο, την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με καπαρόφυλλα και άγρια μυρωδάτη ρίγανη, τα βραστά χόρτα και λαχανικά με λαδολέμονο που αποτελούν και τέλειο συνοδευτικό με το ψάρι, μέχρι την κυκλαδίτικη σαλάτα με τοματίνια , ξυνομυζήθρα, κρίθινα παξιμάδια, ελιές και παρθένο ελαιόλαδο.
Από τις θαλασσινές επιλογές το φιλέτο σφυρίδας με μπουγιαμπέσα χόρτα εποχής και σελινόριζα, είναι ένα πιάτο που κατά τη γνώμη μου θεωρείται κορυφαίο. Μπορείτε να ρωτήσετε για τα ψάρια ημέρας ενώ ο αστακός στην σχάρα είναι από τις εκλεκτές επιλογές του μενού. Οι γαρίδες jumbo στην σχάρα είναι πεντανόστιμες.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε θαλασσινά με ζυμαρικά, τότε επιλέξτε ανάμεσα σε σπαγγέτι με αστακό μαγειρεμένο σε bisque καραβίδας, ένα πιάτο αποκλειστικά για δύο άτομα, κριθαρότο με σιγομαγειρεμένη σφυρίδα, κρεμμυδάκι στιφάδο και μυρωδικά, πιλάφι θαλασσινών με φρέσκια ντομάτα και σαφράν και φυσικά μπαβέτε με αυγά αχινού, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο.
Τώρα για όσους από σας θα θέλατε να φάτε κρεατικά, υπάρχουν τρία πιάτα που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο με ψητή ντομάτα, πιπεριές, ελληνικά πιττάκια και τραγανές πατάτες. Το rib eye black angus με πατάτες νέας σοδιάς και γραβιέρα Κρήτης και τα σκαλοπίνια μόσχου με πουρέ πατάτας, ρόκα και λάδι τρούφας.
Φυσικά ένα δείπνο κλείνει με το ανάλογο γλυκό ή φρούτο. Αναλόγως με το τι επιθυμεί ο καθένας. Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη με τα γλυκά και εμείς έχουμε ξεχωρίσει την κρέμα φυστίκι με σαντιγί λευκής σοκολάτας και σορμπέ φράουλα, την τάρτα αμυγδάλου με ανανά, yuzu, φρούτα του πάθους και σορμπέ μάνγκο, και φυσικά την σοκολατόπιτα με άρωμα εσπρέσο, σοκολάτα γάλακτος , καραμέλα και παγωτό βανίλια.
Αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή βραδιά δίπλα στη θάλασσα με την παρέα σας και γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού, το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο-ουζερί με τη σφραγίδα του “Grand Resort Lagonissi” ανεβάζει την παραδοσιακή κουλτούρα του μεζέ σε υψηλό επίπεδο.