Πριν από πέντε χρόνια περίπου ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες, δειλά δειλά προκειμένου η Τήνος να γίνει γαστρονομικός τουρισμός. Το Tinos Food Paths είναι μία οργανωμένη κίνηση των επιχειρηματιών του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Τηνου για την αξιοποίηση του τοπικού διατροφικού πλούτου και για την καλύτερη προβολή του. Παραγωγοί, οινοποιοί, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες γίνονται ένα για να γίνει η Τήνος σε λίγα χρόνια από τους πρώτους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας μας.
“Είναι συλλογική η δράση. Αφορά το πλήθος επιχειρήσεων του νησιού. Αρχικά η τοπική κοινωνία γνώρισε την τηνιακή γαστρονομία και στην συνέχεια εντάχθηκαν τα προιόντα στα εστιατόρια του νησιού“, μου λέει ο Αντώνης Ψάλτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Το Μικρό Καράβι.
Το Tinos Food Paths είναι κάτι ζωντανό. Δεν είναι ένα απλό φεστιβάλ που γίνεται μία φορά το χρόνο. Κορυφώνεται με μία μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας τη δεύτερη εβδομάδα του Μαίου (Δευτέρα) κρατάει 7 μέρες και είναι μία σημαντική γιορτή για το νησί. “Ερχεται πολύς κόσμος να το παρακολουθήσει. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό ότι όλο το χρόνο δημιουργεί δράσεις”, μου επισημαίνει ο Αντώνης.
Δείτε όλη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και