Είναι γεγονός ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών απ ΄ολον τον κόσμο. Πριν λίγες ημέρες η Daily Mail υμνεί ένα από αυτά γράφοντας χαρακτηριστικά. “Μπορείς να φας σα βασιλιάς και στην συνέχεια να περπατήσεις στα πιο παραδεισένια μονοπάτια της Ελλάδας”.
Για ποιο νησί θεωρείτε ότι έκανε εκτενές αφιέρωμα; Η απάντηση είναι για την Σίφνο. Σύμφωνα με το αφιέρωμα στην πρωτεύουσα, την Απολλωνία, συναντάται η υψηλή κοινωνία της Αθήνας με Γάλλους τουρίστες. Το νησί, ωστόσο, παραμένει σχετικά άγνωστο στους Βρετανούς και άλλους ταξιδιώτες, καθώς η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης από την Αθήνα ή την Σαντορίνη.
Ο γαστρονομικός τουρισμός τελευταία αρχίζει κι έχει ανοδική πορεία. Ειδικά η Σίφνος αποθεώνεται ως γαστρονομικός προορισμός σημειώνοντας πως ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο πρώτος Ελληνας που συνέταξε βιβλίο μαγειρικής, γεννήθηκε στο νησί το 1878.
Διαβάστε επίσης: Πορταριά Πηλίου: Μάθαμε τα πάντα για τον γαστρονομικό τουρισμό (video)
«Η Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη το περασμένο καλοκαίρι στο εστιατόριο Omega3, τη γαστρονομική ναυαρχίδα του νησιού. Ενα τους πιάτο με ονειρεμένη γεύση είναι αυτό που είχαν οι θεοί κατά νου για την ταραμοσαλάτα πριν συνδεθεί με την γη και τις υπόλοιπες ταβέρνες, όπου μπορείς να φας τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου.
Όσο για το ποια πιάτα προτείνει να φάει κάποιος; Τα ρεβίθια που σερβίρονται ως ρεβιθάδα, αλλά και το θυμαρίσιο, το «νόστιμο αρνί του νησιού που είναι τόσο τρυφερό». Μάλιστα, προτείνει την ταβέρνα Χρυσοπηγή, στον ζαφειρένιο κόλπο, που μαγειρεύει μια ασυναγώνιστη εκδοχή.
Αν αγαπάς τον εναλλακτικό τουρισμό, η Σίφνος σου προσφέρει τη δυνατότητα να την περπατήσεις μέσα από τα υπέροχα μονοπάτια της. Το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του, ένα εκ των οποίων οδηγεί σε μια μυστηριώδη μυκηναϊκή ακρόπολη, στο ύψωμα ενός βουνού, κάποιο άλλο σε ένα μοναχικό σημείο κολύμβησης δίπλα σε ένα αρχαίο ορυχείο και ένα άλλο στην πρώην πρωτεύουσα, το παράκτιο Κάστρο.