Το οδοιπορικό μου στην Πάτμο είχε διάρκεια 3 ημέρες. Κατά τη γνώμη μου κάλυψα ένα μεγάλο μέρος του νησιού. Κάποια στιγμή λοιπόν βρέθηκα στο νότιο τμήμα στην πανέμορφη παραλία Διακόφτι. Εδώ κι αρκετά χρόνια είναι εγκατεστημένη εκεί η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα«Patmos Marin». Είναι ένα ναυπηγείο κοντρα στο πνεύμα της εποχής όπου η οικογένεια Καμίτση σχεδιάζει και κατασκευάζει μοναδικά ξύλινα σκάφη.
Εκεί λοιπόν συνάντησα τον Λευτέρη Καμίτση, τον άνθρωπο εκείνο που ως επιπλοποιός και μαραγκός, το 1995 έφτιαξε ένα μικρό εργαστήρι κατασκευής και επισκευής μικρών ξύλινων σκαφών. Σε δέκα χρόνια οι δουλειές επεκτάθηκαν με τη βοήθεια των παιδιών του, Σώζου και Πέρου όπου και δημιουργήθηκε ένα υπερσύγχρονο ναυπηγείο.
Επειδή όμως οι ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών ήταν μεγάλες μετά από αρκετό καιρό δημιουργήθηκε κι ένα εστιατόριο. Το 2005 λοιπόν μέσα στο χώρο του ναυπηγείου “γεννήθηκε” ο Ταρσανάς το οποίο έγινε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά στέκια για φαγητό του νησιού.
Ο Σώζον ο ένας από τους γιους ήταν στο εστιατόριο και καθήσαμε παρέα να τα πούμε. Όταν του είπα ότι θα ήθελα να μου παραγγείλει ένα πιάτο που το έχει μόνο ο Ταρσανάς εκείνος έφερε τις φωλιές που είναι καταίφι με σπανάκι!
Αν επισκεφθείτε το νησί της Πάτμου, μία βόλτα κι ένα φαγητό στον Ταρσανά πρέπει να το κάνετε!