Σε απόλυτα εορταστική διάθεση, το ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – MGallery Collection, υποδέχεται την εορταστική περίοδο με τέσσερα νέα ευφάνταστα μενού, που υπόσχονται να χαρίσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες τις πιο ξεχωριστές στιγμές του χρόνου, τόσο στο MFlavours όσο και στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, στον 9ο και 10ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου.
Τα νέα εορταστικά μενού του Athens Capital Hotel – MGallery Collection για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Η ομάδα του δημοφιλούς all-day restaurant, με επικεφαλής τον Executive Chef Δημήτρη Μπούτσαλη, τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, έχει δημιουργήσει ακόμα μια φορά τέσσερις εξαιρετικά επιμελημένες προτάσεις, που θα συνοδεύσουν τόσο τα δύο βραδινά ρεβεγιόν, όσο και τα εορταστικά μεσημεριανά γεύματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, η γαστρονομική περιπέτεια ξεκινά στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge και στο MFlavours με τρεις προτάσεις ορεκτικών, που συνδυάζουν εύγεστα υλικά αλλά και απροσδόκητους συνδυασμούς που απογειώνουν στο έπακρο την εορταστική ατμόσφαιρα. Περνώντας στο κυρίως πιάτο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δυο κλασσικών χριστουγεννιάτικων πιάτων στην πιο μοντέρνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή τους. Γαλοπούλα με γέμιση μπέικον, kale, γλυκοπατάτα, κάστανα και σάλτσα cranberry, ή μοσχαρίσιο φιλέτο Au Poivre με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και κακάο. Την αυλαία κλείνει το κλασσικό Mont Blanc με κάστανο, μήλο και ιβίσκο, αφήνοντας μια πλούσια και αρωματική επίγευση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται και την ημέρα των Χριστουγέννων με το Christmas Lunch του Mappemonde, όπου η ποικιλία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της εμπειρίας. Η υποδοχή γίνεται με επτά διαφορετικά ορεκτικά πιάτα, με τη σούπα κολοκύθας-κάστανου και μαύρης τρούφας να κλέβει τις εντυπώσεις. Το μενού ξεκινά επίσημα με τέσσερις επιλογές κυρίως πιάτων για όλα τα γούστα, μεταξύ των οποίων γλασαρισμένος σολομός σε miso, γεμιστή γαλοπούλα, μοσχαρίσιο φιλέτο Au Poivre ή μία εξαιρετική επιλογή για vegan με ψητή κολοκύθα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δυο επιδόρπια, Choux με αλμυρή καραμέλα, τόνκα, βανίλια και σοκολάτα και κορμό με φυστίκι Αιγίνης, βύσσινο και κανέλα.
Και για την πιο εορταστική βραδιά του χρόνου, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge και το MFlavours μας προσκαλούν σε ένα ακόμα γαστρονομικό ταξίδι, που υπόσχεται να προσφέρει μαγικές και αξέχαστες στιγμές με θέα τη στολισμένη και λαμπερή Αθήνα. Το μενού ανοίγει με το ιδιαίτερο μοσχαρίσιο κονσομέ “Madrilène” με φουά γκρα και τρούφα, ενώ στο δεύτερο πιάτο το κόκκινο βασιλικό καβούρι με χαβιάρι, αβοκάντο και χειμωνιάτικη σαλάτα προσδίδει μια δροσερή πινελιά, ιδανική για να υποδεχθεί το ραβιόλι με χτένι, καραβίδα, καφέ βούτυρο και dashi τρούφας. Στο κυρίως πιάτο, οι επιλογές περιλαμβάνουν ψητό καλκάνι με σπαράγγια, κουκουναρόσπορο, όστρακα, χαβιάρι και λάδι κάρδαμου ή μοσχαρίσιο φιλέτο Wagyu με τάρτα λαχανικών με ρίζες, béarnaise παντζαριού και αφρό πατάτας-χρένου. Στην εκπνοή της αλλαγής του χρόνου, η γαστριμαργική εμπειρία φτάνει στο απόγειό της, με μια διαφορετική και ταυτόχρονα γιορτινή εκδοχή της κλασσικής μους σοκολάτας με την προσθήκη του λεμονόχορτου και πραλίνας κουκουνάρι.
Και φυσικά, η αρχή του νέου έτους δε θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά με ένα πλούσιο γεύμα στο πιο φημισμένο εστιατόριο της πόλης. Επτά ορεκτικά θα αποτελέσουν την έναρξη του απόλυτου πρωτοχρονιάτικου γεύματος μεταξύ των οποίων, ποικιλία από sushi & sashimi, σούπα βελουτέ με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και μασκαρπόνε με κρέμα τρούφας, ποικιλία από σαλάτες και φυσικά πλούσια είδη τυριών και αλλαντικών. Στη συνέχεια, οι επιλογές του κυρίως πιάτου εκτείνονται από σφυρίδα με χόρτα, κάστανα και μανιτάρια, ψητό στήθος κοτόπουλο με κολοκύθα και τρούφα, Black Angus beef Rib eye με σπαράγγια σχάρας και πουρέ πατάτας ή την μοναδική vegetarian επιλογή της ψητής σελινόριζας με τυρί Σαν Μιχάλη, πίκλα σελινόριζας, ψητά φουντούκια και σάλτσα beurre blanc αρωματισμένη με τρούφα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δύο επιδόρπια που θα που διεγείρουν όλες τις αισθήσεις: μους καρύδας με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα και κορμός με πανετόνε, καραμελωμένη σοκολάτα και εσπεριδοειδή.
Φέτος τις γιορτές, το Ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – MGallery Collection αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να μοιραστείτε αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σε ένα άκρως εορταστικό περιβάλλον με φόντο την εμβληματική θέα της Ακρόπολης. Τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς το MFlavours Restaurant υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με ζωντανή μουσική και DJ sets, ενώ το Mappemonde Restaurant θα φιλοξενήσει το απόλυτο πρωτοχρονιάτικο πάρτι με το διπλό DJ set της Κατερίνας Ψιμοπούλου και του Σάκη Τσιτομενέα, φυσικά με τα πιο εορταστικά μενού που ενσωματώνουν την τέχνη της γαστρονομίας με τις εορταστικές παραδόσεις και τις σύγχρονες τάσεις, υποσχόμενα αξέχαστες γευστικές εμπειρίες για όλους.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
https://digital-menu.gr/ACFestive/
Σχετικά με το Athens Capital Hotel – MGallery Collection:
Συνδυάζοντας άψογα τις σύγχρονες ανέσεις, την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, τη γαστρονομική αριστεία και την αγάπη για την τέχνη, το Athens Capital Hotel – MGallery Collection, που είναι ιδανικά τοποθετημένο στην καρδιά της πρωτεύουσας, αναδεικνύει την ψυχή της κοσμοπολίτικης Αθήνας, αποτελώντας το απόλυτο σημείο συνάντησης. Με 177 δωμάτια, -συμπεριλαμβανομένων 18 σουιτών και μιας προεδρικής σουίτας-, καθένα εκ των οποίων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την πολυτέλεια, το Athens Capital Hotel προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής, ένα καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης, όπου η εκλεπτυσμένη κομψότητα και η υψηλή τέχνη δημιουργούν ένα ισχυρό δεσμό για τον επισκέπτη. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η φιλική εξυπηρέτηση εξάλλου αποτελούν βασικό συστατικό της επιτυχίας του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, με την αφοσιωμένη ομάδα του ξενοδοχείου να ξεπερνά τις προσδοκίες και να δημιουργεί ένα περιβάλλον, στο οποίο κάθε επισκέπτης αισθάνεται ξεχωριστός.
Ο Executive Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, επιλέγει αυθεντικές γεύσεις με τη χρήση τοπικών προϊόντων ώστε οι καλεσμένοι του ξενοδοχείου να απολαμβάνουν τις καλύτερες προτάσεις για κάθε περίσταση. Το Mappemonde Restaurant-Bar & Lounge που βρίσκεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, προσφέρει πανοραμική θέα στην Αθήνα, ενώ μέσα από την κοσμοπολίτικη αισθητική του, αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για εταιρικές εκδηλώσεις, cocktail parties και γαμήλιες δεξιώσεις, σφραγίζοντας την επίσκεψη στον χώρο με μοναδικές εικόνες της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού. Αντίστοιχα, το εστιατόριο MFlavours στον 9ο όροφο, καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, προτείνοντας επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
ATHENS CAPITAL HOTEL – MGALLERY COLLECTION
Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα 106 71 | Τ. 21 4444 2000
Follow us @athenscapitalhotel #MMoment #MGallery