Τα κρουασάν είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων κι όχι μόνο. Μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου σε 5 λευκά και να απολαύσεις ένα υπέροχο πρωινό ή απογευματινό.
Υλικά για κρουασάν
• 250 γρ. αλέυρι
• 8 γρ. baking powder
• μια πρέζα αλάτι
• 125 γρ. μαργαρίνη soft
• 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση
• Αυγό για να τα αλείψουμε
Εκτέλεση συνταγής για κρουασάν
1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, μαργαρίνη, αλάτι,baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
3. Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα.
4. Τυλίγουμε σε κρουασάν,από την φαρδιά πλευρά δλδ προς την γωνία.
5. Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί)
6. Αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρωματάκι και ψήνουμε για 20΄ περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.