Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα με πορτοκαλάδα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
- 3 ποτήρια γάλα
- 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.
- Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
- Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
- Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
- Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!!