Όπως σας έχω ξαναγράψει, μέσα από το travelgirl.gr και την κατηγορία foodgram θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε μία φορά την εβδομάδα μία συνταγή της μαμάς μου, έτσι όπως τις κρατούσε στο ημερολόγιό της. Η πάστα φλώρα της είναι φανταστική και πρέπει οπωσδήποτε να την φτιάξετε!
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο βούτυρο (θερμοκρασίας δωματίου)
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 φλυτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κιονάκ
- μισό κιλό μαρμελάδα (κατά προτίμηση σπιτική)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο. Προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το κονιάκ. Η ζύμη μας πρέπει να είναι τριφτή. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη ζύμη μας, αφήνοντας ένα μπαλάκι χωριστά για να κάνουμε τα μπαστουνάκια που έχει από πάνω η πάστα φλώρα. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα, κάνουμε τα μπαστουνάκια με τα χέρια και στολίζουμε από πάνω την πάστα φλώρα. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. (ανάλογα με το φούρνο που έχουμε).