Τα ζελέ το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Τι θα λέγατε να φτιάχνατε ζελε από σοκολάτα; Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής και γιατί όχι να την φτιάξουμε ταυτόχρονα!
Υλικά για ζελέ σοκολάτας
• 8 κούπες γάλα
• 1 1/2 κούπες ζάχαρη
• 1 φάκελο κουβερτούρα σε σταγόνες
• 4 φακελάκια ζελατίνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση συνταγής για ζελέ σοκολάτας
1. Σε μια κούπα κρύο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα να ζεσταθούν καλά ώστε να λιώσουν η κουβερτούρα και το κακάο
3. Προσθέτετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά και βγάζοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά
4. Αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα το γάλα
5. Όταν κρυώσει το μίγμα το βάζετε σε μια φόρμα βρεγμένη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες
6. θα ξεφορμάρετε το γλύκισμα βουτώντας τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό