Θέλεις να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα έναν χριστουγεννιάτικο κορμό ή θέλεις να τον πας για δώρο στο φιλικό σπίτι που σε έχουν καλέσει για το ρεβεγιόν; Εδώ είμαστε εμείς για να σου δώσουμε τη λύση. Σας προτείνουμε να φτιάξετε σοκολατένιο κορμό μπανάνας με 4 μόνο υλικά!
ΥΛΙΚΑ:
• 600 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 8 μεγάλα cookies σοκολάτας (κρατάμε 3 για στόλισμα)
• 2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια λεκάνη ή μπωλ κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
2. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (προσοχή: δεν θέλουμε να βράσει ούτε να κάψει), τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
3. Θρυμματίζουμε με τα χέρια 5 cookies, τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
4. Καλύπτουμε με μεμβράνη όλο το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας και αφήνουμε αρκετή στα πλαϊνά για να σκεπάσουμε τον κορμό.
5. Τοποθετούμε 3 μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα.
6. Τοποθετούμε τις μπανάνες τη μία δίπλα στην άλλη και στρώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μίγμα.
7. Σκεπάζουμε τον κορμό με τη μεμβράνη από τα πλαϊνά της φόρμας και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.