Το γιορτινό τραπέζι αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του. Μετά από το χριστουγεννιάτικο, σειρά έχει το πρωτοχρονιάτικο κι εσείς θα μαγειρέψετε το κλασικό φαγητό γέμιση με γαλοπούλα, κατσικάκι ή χοιρινό. Σήμερα εμείς σας δίνουμε τα υλικά για να φτιάξετε νόστιμη γέμιση για να γεμίσετε τη γαλοπούλα σας (και όχι μόνο) ή να συνοδεύσετε ένα άλλο πιάτο!
Υλικά Γέμισης
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρμ κιμά μοσχαρίσιος
1 κούπα ρύζι μακρύκοκο
1 κούπα κάστανα χοντροκομμένα
1 φλ. του καφέ κουκουνάρι
1 κούπα συκωτάκια πουλιών
αλάτι
πιπέρι
χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγη κανέλα
Πώς φτιάχνεται η γέμιση:
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Έπειτα ρίχνετε τα συκωτάκια πουλιών που πριν έχετε πλύνει πολύ καλά, τα έχετε κοχλάξει και τα έχετε ψιλοκόψει.
Αφού τσιγαριστούν όλα τα παραπάνω μαζί, ρίξτε το ρύζι και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα κάστανα και το κουκουνάρι.
Ρίξτε λίγο νερό ή ζωμό (ό,τι θέλετε) και βράστε για περίπου 20 λεπτά. Σβήστε το μάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί.
Αν θέλετε να γεμίσετε την γαλοπούλα, το χοιρινό σας, το κοτόπουλο ή το κατσικάκι σας, σταματάτε τη διαδικασία μόλις προσθέσετε και το κουκουνάρι και γεμίζετε το κρέας σας. Τα υγρά που θα βγάλει, θα μαγειρέψουν και το ρύζι σας.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και
@travelgirl.gr