Ένα από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά-ίσως το πιο δημοφιλές-είναι οι δίπλες. Παλιά οι γιαγιάδες μας τις έφτιαχναν και δεν έμενε ούτε ψίχουλο στο τραπέζι! Τώρα λοιπόν εγώ σας προτείνω να τις φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας στο σπίτι και να τις απολαύσετε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Διαβάστε προσεχτικά τα υλικά, προμηθευτείτε τα και δημιουργήστε το πιο ωραίο γλυκό των Χριστουγέννων.
Yλικά για χριστουγεννιάτικες δίπλες
3 αυγά ολόκληρα
3 κρόκους
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κ.τ.σ κονιάκ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί
Λάδι
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικες δίπλες
Χτυπάμε όλα τα αυγά (τα ολόκληρα μαζί με τους κρόκους) και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και αλεύρι όσο σηκώσει για να είναι η ζύμη κάπως σφιχτή.
Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας για να μην κολλάνε και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη, ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα και κόβουμε, σε διάφορα σχήματα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο και μόλις κάψει αρκετά, ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις δίπλες
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε μέσα τις δίπλες
Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι και κανέλα, αν σας αρέσει
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: https://dinanikolaou.gr/