Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα. Η Έλενα Ιωάννου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια. Πάμε να την ακολουθήσουμε βήμα-βήμα.
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
Μερίδες10
Υλικά για χριστουγεννιάτικα brownies με δεντράκια
- 200γρ. ανάλατο βούτυρο
- 200γρ. Ψιλοκομμενη κουβερτουρα
- 155 γρ καστανή ζάχαρη
- 155 γρ αλευρι για όλες τις χρησεις
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
- 25γρ κακαο
- 110γρ λευκή σοκολάτα σε σταγονες
- 1 βανίλια
- 1/2 κ γλ αλατι
Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικα brownies με δεντράκια
Για τα Brownies:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυωσει για 5 λεπτά.
3. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος προσθέστε το αλέυρι μαζί με το κακάο ( κοσκινισμένα) και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Τέλος προθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
4. Μολις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα τετραγωνο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει προτού το κόψουμε για να μήν σπάσει.
Για το frosting:
1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατη ταχύτητα μεχρι να αφρατέψει.
2. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, το πράσινο χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Οι θερμίδες έχουν υπολογισθεί με βάσει τα γραμμάρια του κάθε κομματιού από τον διαιτολόγο μας.
340 θερμίδες το κομμάτι brownie