Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια

Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα. Η Έλενα Ιωάννου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια. Πάμε να την ακολουθήσουμε βήμα-βήμα.

Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά

Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά

Μερίδες10

Υλικά για χριστουγεννιάτικα brownies με δεντράκια

Για τα Brownies
  • 200γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
  • 200γρ. Ψιλοκομμενη κουβερτουρα
  • 155 γρ καστανή ζάχαρη
  • 155 γρ αλευρι για όλες τις χρησεις
  • 3 ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
  • 25γρ κακαο
  • 110γρ λευκή σοκολάτα σε σταγονες
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ γλ αλατι
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια
Για το frosting
240γρ ζαχαρη αχνη
120γρ βουτυρο, σε θερμοκρασια δωματιου
2 κ.σ κρεμα γαλακτος πλήρης
1 βανιλια
Πράσινο χρώμα (βρώσιμο)
 
Για το σερβιρισμα:
Χριστουγεννιάτικα Γλυφιτζουρια
Πολύχρωμα τρουφάκια
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια

Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικα brownies με δεντράκια

Για τα Brownies:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυωσει για 5 λεπτά.

3. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος προσθέστε το αλέυρι μαζί με το κακάο ( κοσκινισμένα) και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.

Τέλος προθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

4. Μολις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα τετραγωνο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει προτού το κόψουμε για να μήν σπάσει.

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownies δεντράκια

Για το frosting:

1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατη ταχύτητα μεχρι να αφρατέψει.

2. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, το πράσινο χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Aδειάζουμε το frsting σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, την οποία έχουμε έχουμε κόψει λίγο στην άκρη.
Σύνθεση: Μόλις κρυώσει το brownie, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Βαζουμε στη βάση ένα γλυφιτζουρι και στολίζουμε το κάθε κομμάτι με το frosting σχηματίζοντας έτσι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με πολύχρωμες τρούφες.

Οι θερμίδες έχουν υπολογισθεί με βάσει τα γραμμάρια του κάθε κομματιού από τον διαιτολόγο μας.

340 θερμίδες το κομμάτι brownie

235 θερμίδες το γλυφιτζούρι
575 θερμίδες το δεντράκι

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.