Χοιρινό με δαμάσκηνα. Κάποιες από σας το φτιάξατε τα Χριστούγεννα και κάποιες ετοιμάζεστε να το φτιάξετε για το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και οι καλεσμένοι σας θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Υλικά:
5-6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού γλυκό κόκκινο κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι δαμάσκηνα
2 κ.τ.σ πετιμέζι
2 κ.τ.σ. ξύδι μπαλσάμικο κρέμα
αλάτι και πιπέρι
Πώς φτιάχνω το χοιρινό με δαμάσκηνα:
Τσιγαρίστε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας.
Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήστε με το κρασί και προσθέστε το πετιμέζι και το μπαλσάμικο.
Έπειτα προσθέστε το χυμό από τα πορτοκάλια.
Τοποθετήστε το χοιρινό με όλα τα υγρά σε μία γάστρα, και προσθέστε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώστε.
Ψήστε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.