Είναι αλήθεια ότι το χοιρινό κρέας για να γίνει νόστιμο θα πρέπει να είναι ζουμερό και να λιώνει στο στόμα, σαν λουκούμι. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχνατε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο;
Υλικά για χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
5 χοιρινές μπριζόλες (1 – 1,2 κιλά)
1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγιού νερό
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)
Εκτέλεση συνταγής για χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.