Οι χοιρινές μπριζόλες αν είναι καλά μαγειρεμένες με την σωστή μαρινάδα είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν. Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής κι είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε παρέα χοιρινές μπριζόλες με μέλι και σκόρδο.
Υλικά για μπριζόλες με μέλι και σκόρδο
6 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκκαλο και χωρίς το λίπος
2 αβγά
4 κ.τ.σ νερό
1 κούπα αλεύρι
1 κ.τ.γ μοσκοκάρυδο
1/2 κ.τ.γ πιπέρι καγιέν
1 1/2 κ.τ.σ τζίντζερ σε σκόνη
2 κ.τ.γ μαύρο πιπέρι
2 κ.τ.γ αλάτι
1 κ.τ.σ γλυκιά πάπρικα
3 σκελιδες σκόρδο
1 κούπα μέλι
1/4 κούπας σόγια σος
Εκτέλεση συνταγής για μπριζόλες με μέλι και σκόρδο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αβγό με το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τη γλυκιά πάπρικα. Ανακατέψτε καλά.
Έπειτα, πάρτε τις μπριζόλες σας, περάστε τες από το αλεύρι με τα μπαχαρικά, από το αβγό και μετά ξανά από το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και 3 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από τον τρίφτη. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε 1 κούπα μέλι, το σόγια σος και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε και βράστε για 10-15 λεπτά.
Τηγανίστε τις μπριζόλες σας και μόλις είναι έτοιμες, βουτήξτε τες στη μελένια σάλτσα που φτιάξατε.