Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Τα μικρά παιδιά ανυπομονούν να μάθουν σε ποιον θα τύχει το φλουρί και τι δώρο θα πάρει ο τυχερός ή η τυχερή. Εγώ λοιπόν σου έχω μία διαφορετική συνταγή από την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Δοκίμασε να την φτιάξεις με καρύδια και σταφίδες.
Υλικά για βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες
150 γρμ cranberries και ξανθές σταφίδες (ανακατεμένες)
45 γρμ φρουί γλασέ φρούτα
75γρμ φρουί γλασέ κεράσια
4-5 κουταλιές της σούπας κονιάκ, ρούμι, σέρι ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς
175 γρμ βούτυρο
175 γρμ καστανή ζάχαρη
1 κ.τ.σ. μελάσα
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι
3 αυγά
175 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο)
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
20γρμ αλεσμένα αμύγδαλα
30γρμ ολόκληρα καρύδια
Εκτέλεση συνταγής για βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε έπειτα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ
Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά και στη συνέχεια όλα τα στερεά υλικά.
Αφήστε για το τέλος το αλεύρι.
Μην το ρίξετε όλο. Ρίξτε το σιγά σιγά μέχρι το μείγμα σας ν α έχει μια παχύρρευστη ζύμη.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι που θα έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει για να μην σας κολλήσει (μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και χαρτί αντικολλητικό) βάλτε το μείγμα σας και ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να βγαίνει ένα μαχαιράκι καθαρό.