Οι πατάτες φούρνου είναι το απόλυτο συνοδευτικό ή ακόμη και το καλύτερο φαγητό αν τις συνδυάσεις με τυρί και ψωμί! Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή για να γίνουν οι πατάτες φούρνου τραγανές, πιπεράτες, λεμονάτες και με τυρί! Πάμε να ακολουθήσετε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά για τραγανές πατάτες φούρνου
4-5 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα πλυμένες πολύ καλά
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι λευκό και μαύρο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για τραγανές πατάτες φούρνου
Κόψτε τις πατάτες σας κυδωνάτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που θα έχετε βάλει πρώτα λαδόκολλα.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με όσο πιπέρι θέλετε εσείς.
Τρίψτε τη φλούδα λεμονιού, πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα, αλατίστε ελαφρώς και ανακατέψτε τις πατάτες με τα χέρια σας ώστε το τυρί και το πιπέρι να πάνε παντού.
Ψήστε στον αέρα στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
Βγάλτε τις από το φούρνο και σερβίρετέ τις με φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού.