Τα καραμελωμένα φουντούκια είναι το ιδανικό σνακ για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα! Φυσικά οι λάτρεις της σοκολάτας θα ενθουσιαστούν με αυτήν την πανεύκολη συνταγή γι’ αυτό κι ετοιμαστείτε τα σκεύη και πηγαίνετε ολοταχώς στην κουζίνα.
Υλικά για τραγανά καραμελωμένα φουντούκια
– 250 γραμμάρια ψημένα ανάλατα αποφλοιωμένα φουντούκια
– 160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση συνταγής για καραμελωμένα φουντούκια
Σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε βουναλάκι. Με ξύλινη κουτάλα αρχίζετε να ανακατεύετε συνέχεια. Μόλις η ζάχαρη αρχίζει και λιώνει χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα καθώς καραμελώνει η ζάχαρη μέχρι τα φουντούκια να καραμελώσουν. Ρίχνετε το περιεχόμενο σε μια επιφάνεια που να αντέχει υψηλή θερμοκρασία στην οποία έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής. Τα αφήνετε για μισή ώρα να κρυώσουν και να πήξει πλήρως η καραμέλα, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο με φουντούκια. Σηκώνετε τα φουντούκια από το χαρτί και σπάζετε το ενιαίο σύνολο σε μικρά κομματάκια, από 2-5 φουντούκια το καθένα.