Οι τούρτες παγωτού μου άρεσαν από μικρό παιδί. Ειδικά όταν είχαν σοκολάτα. Γι’ αυτό κι εγώ σας παρουσιάζω σήμερα μία εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτού με σοκολάτα και μπισκότα χρησιμοποιώντας μόνο 6 υλικά.
Υλικά για τούρτα παγωτού
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 γάλα εβαπορέ
- 500 ml κρεμά γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 4 κ.σ. νουτέλα
- 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής για τούρτα παγωτού
Με το μίξερ χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει, βάλτε το ζαχαρούχο και τέλος το εβαπορε. Έπειτα ρίξτε τις βανίλιες και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα, ρίξτε μέσα τα τριμμένα μπισκότα σας. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε από μπισκότα και μια βάση, όπως κάνετε και για το cheesecake και να ρίξετε το μείγμα από πάνω)
Έπειτα βάλτε τις κουταλιές με τη νουτέλα, ανακατέψτε ελαφρά και ρίξτε το μείγμα σας σε μια φόρμα που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα ή ένα στρογγυλό ταψάκι.
Τοποθετήστε την τούρτα σας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Μόλις είναι έτοιμη, μπορείτε να την ξεφορμάρετε και να διακοσμήσετε με επιπλέον τριμμένα μπισκότα από πάνω ή σιρόπι σοκολάτας.