Συνταγή για τον πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κορμό!

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός ή αλλιώς μωσαικό είναι από τα must γλυκά του γιορτινού τραπεζιού. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι Χριστούγεννα χωρίς μωσαικό! Είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό στην παρασκευή του και φυσικά τι καλύτερο μετά από τα πλούσια εδέσματα να απολαύσεις με το παραπάνω την σοκολάτα και τα μπισκότα. Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.

Υλικά για χριστουγεννιάτικο κορμό

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
1 βούτυρο μαλακό (250γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο
4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Προαιρετικά: Καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικο κορμό

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Κατόπιν ρίχνετε το γάλα, το κακάο και το λικέρ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Σπάτε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο γάλα.
Αν θέλετε μέσα στον κορμό και καρύδια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε.
Στρώνετε μία λαδόκολλα, και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο. Το ρολάρετε σφιχτά, σαν να φτιάχνετε ένα σαλάμι (εξ’ ου και η έτερη ονομασία του, σαλάμι).
Το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Όταν το βγάλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ώστε να του προσδώσετε μία χριστουγεννιάτικη νότα!

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.