Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το φαγητό της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει! Επειδή όμως εγώ δεν είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής σας παρουσιάζω μία δοκιμασμένη συνταγή που θα την ευχαριστηθείς με το παραπάνω!
Υλικά για μπακαλιάρο σκορδαλιά
• Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
• 1 κουτάκι μπύρα
• αλεύρι για όλα
• αλάτι
• 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
• 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
• 2 κ.σ. λάδι
• 1 χούφτα καρύδια
• αλάτι – λευκό πιπέρι
• 1κ.γ. ξύδι
• μαιντανό προαιρετικό
Εκτέλεση συνταγής για μπακαλιάρο σκορδαλιά
1. Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
2. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
3. Τηγανίζουμε στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας.
4. Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.
5. Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα υλικά δε είναι με ακρίβεια…δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε .
6. Εγώ κάθε φορά την δοκιμάζω και έχω απλά σημειώσει αυτές τις ποσότητες μόνο και μόνο για να θυμάμαι περίπου τα ποσοστά του κάθε υλικού.