Ρύζι με κοτόπουλο και πολλά μυρωδικά μαγειρεμένο στον φούρνο! Ένα αγαπημένο φαγητό που λίγο πολύ όλοι μας το έχουμε μαγειρέψει. Το θέμα όμως είναι να βγει το κοτοπουλο ζουμερό. Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε.
ΥΛΙΚΑ
2 μπούτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
ελαιόλαδο
2 κουτ της σούπας μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ του γλυκού ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 κούπα ρύζι για σπυρωτό πιλάφι (κίτρινο)
γιαούρτι για συνοδεία
https://www.instagram.com/p/B4d7qwkl4cB/
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το κοτόπουλό μας το αλείφουμε με την μουστάρδα καλά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μας, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε ζεστό νερό να καλύψει το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι μας. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι μαζί με αρκετό υγρό από την κατσαρόλα μας το τοποθετούμε στο φούρνο και περιμένουμε να αρχίσει να κοχλάζει τότε προσθέτουμε το ρύζι μας έχουμε το νου μας μην μας τελειώσει το ζουμάκι για αυτό και δεν το πετάμε αυτό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα μας. Δοκιμάζουμε αν ακόμα κρατάει το ρύζι προσθέτουμε λίγο ζουμάκι ακόμα. Πρέπει το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο μας!