Φτιάξτε στα παιδάκια σας ψιλοκομμένο κοτοπουλάκι στο τηγάνι και θα γλείφουν και τα δάχτυλα τους!
Υλικά για τηγανητό κοτόπουλο
• 2 φλιτζάνια αποβουτυρωμένο γάλα
• 1/2 κ.γ. αλάτι (για να βάλουμε μέσα στη σακούλα)
• κομματάκια κοτόπουλου
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1κ.γ. πιπέρι
• 2κ.γ. αλάτι
• 1κ.γ. πάπρικα
• ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής για τηγανητό κοτόπουλο
1. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν: Bάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων τα κομμάτια κοτόπουλου με το γάλα το μισό κγ αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Κλείνουμε τη σακούλα δένοντας τη ώστε να μην υπάρχει αέρας. Τη φυλάσσουμε στο ψυγείο για εικοσιτέσσερις ώρες
2. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3. Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη σακούλα και ένα-ένα τα αλευρώνουμε στο μπολ μας καλά από όλες τις πλευρές.
4. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί για δεκαπέντε λεπτά.
5. Ωστόσο βάζουμε το λάδι στο τηγάνι
6. Μόλις το λάδι ετοιμαστεί ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (για να μη καεί απ έξω και μείνει άψητο μέσα) για περίπου μία ώρα.