Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε καλεσμένοι σε ένα τραπέζι και βλέπατε μπροστά σας ροζ ρύζι; Σίγουρα θα σας έκανε εντύπωση. Εγώ λοιπόν σας προτείνω να το φτιάξετε στο σπίτι για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους και γιατί όχι να δώσετε και λίγο χρώμα στο τραπέζι!
Υλικά για ροζ ρύζι
2 κούπες ρύζι αρωματικό ή πιλαφιού μακρύκοκκο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμό από βρασμένα παντζάρια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ροζ ρύζι
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε λίγο να χρυσίσει.
Ρίχνουμε το ζουμί από τα παντζάρια, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να πιεί το ζουμί του και όταν βγάλουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα για ένα δεκάλεπτο.