Το προφιτερόλ είναι από τα γλυκά που σε όποιο τραπέζι κι αν καθήσεις θα το φας ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης της σοκολάτας. Έχει κάτι το μαγικό το συγκεκριμένο γλυκό και σε καθηλώνει με τη γεύση του.
Υλικά για προφιτερόλ
• Σουδάκια
• 1 1/2 κούπα γάλα
• 4 κουταλακια κορν φλάουρ
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κροκους
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια
• 400 γρ. σαντιγύ
Πώς θα φτιάξω προφιτερόλ
1. Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει.
2. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λίγη απ’ την κρέμα για να γεμίσετε τα σου αργότερα.
3. Ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην πολύ κρέμα κι ανακατέψτε τη να λιώσει και να ενσωματωθεί.
4. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ ή τη βανίλια. Αφήστε τη να κρυώσει.
5. Ρίξτε μέσα τη μισή κρέμας σαντιγύ κι ανακατέψτε την απαλά, να ενσωματωθεί.
6. Γεμίστε τα σου με την κρέμα που κρατήσατε. Βάλτε τα μισά σουδάκια σ’ ένα μπολ και σκεπάστε τα με τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα σου και σκεπάστε τα με την υπόλοιπη κρέμα.