Το συκώτι είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά μαγειρεμένο με κάθε τρόπο. Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσω μία συνταγή που πιο νόστιμη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά. Όσοι δεν συμπαθούν το συκώτι με αυτή τη συνταγή θα το λατρέψουν. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το.
Υλικά για μοσχαρίσιο συκώτι
2 κιλά μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε κομμάτια
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
100ml κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 λίτρο ζωμό βοδινού
2 φύλλα δάφνης
1 κανελόξυλο
1 συσκευασία τοματοπολτό
αλατοπίπερο (κατά βούληση)
Εκτέλεση συνταγής για μοσχαρίσιο συκώτι
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίσετε σε λάδι και δυνατή φωτιά το συκώτι.
Μόλις αλλάξει χρώμα ρίξτε τα κρεμμύδια, τα καρότα και ανακατέψτε ανά διαστήματα. Σβήστε με κρασί, προσθέστε τον τοματοπολτό, τα φύλλα δάφνης, το κανελόξυλο και το ζωμό βοδινού. Αλατοπιπερώστε.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώστε στο σιγανό και σιγομαγειρέψτε για τις επόμενες δυόμησι με τρεις ώρες.
Μόλις το συκώτι είναι μαλακό και η σάλτσα αρκετά χυλωμένη (αυτό είναι και το ζητούμενο) το φαγάκι σας έιναι έτοιμο.
Σερβίρετε με ψητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.