Το κοτόπουλο δεν είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Όμως πρόσφατα είχα πάει σε ένα τραπέζι και η οικοδέσποινα το είχε μαγειρέψει πολύ νόστιμο και συγκεκριμένα α αλα κρεμ. Της ζήτησα την συνταγή και φυσικά μου την έδωσε αμέσως.
Υλικά για κοτόπουλο α λα κρεμ
800 γρ φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
¼ της κούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
1 χάρτινη συσκευασία κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγής για κοτόπουλο α αλα κρεμ
Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι
Ρίχνετε στις μπουκίτσες κοτόπουλου αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου
Το βάζετε στο τηγάνι με το βούτυρο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν οι μπουκίτσες.
Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά
Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά
Μαγειρεύετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο
Αν χρειαστεί να δέσει η κρέμα, προσθέτετε την 1 κ.σ. κορν φλάουρ.