Είναι αλήθεια ότι η μελιτζάνα τώρα το καλοκαίρι έχει την τιμητική της. Εκτός από τον μουσακά που αγαπώ πολύ σαν φαγητό, το ιμάμ έρχεται από τα πρώτα στις προτιμήσεις μου. Τι λέτε; Πάμε να το φτιάξουμε;
Υλικά για ιμάμ
2 μεγάλες μελιτζάνες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 ντομάτες κομμένες καρέ
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαίντανό
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.τ.γ ζάχαρη
1 κ.τ.γ ξερό δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ιμάμ
Ξεφλουδίστε εναλλάξ την κάθε μελιτζάνα (όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί) και έπειτα κόψτε τες στη μέση κατά μήκος. Ώστε να έχετε νοητά δυο βαρκούλες.
Βάλτε σε μία λεκάνη νερό με 1 κ.σ. αλάτι τοποθετήστε τις μελιτζάνες για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα φτιάξτε τη γέμιση.