Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο μυδοπίλαφο

Αυτήν την εποχή τα θαλασσινά είναι από τα πρώτα στις προτιμήσεις μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να κρατάμε συνταγές που μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας. Τι θα λέγατε να φτιάχναμε μυδοπίλαφο;

Υλικά για μυδοπίλαφο

  • 2 κιλά μύδια ακαθάριστα ή 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι
Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο μυδοπίλαφοΠηγή φωτογραφίας: https://giadzy.com/
Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο μυδοπίλαφο
Πηγή φωτογραφίας: https://giadzy.com/

Εκτέλεση συνταγής για μυδοπίλαφο

  • Καθαρίστε το κέφυφος από τα μύδια σας χρησιμοποιώντας σύρμα της κουζίνας και ένα μαχαιράκι.
  • Τραβήξτε το μουστάκι προς τα κάτω (προς την πλατιά άκρη του μυδιού), προσπαθώντας να το αφαιρέσετε όλο αν είναι δυνατόν.
  • Αν τα μύδια σας είναι καθαρισμένα, πλύντε τα με λίγο νεράκι και αφήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα μύδια με το κέλυφος και προσθέστε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό. Περιμένετε μέχρι να αχνιστούν και να ανοίξουν.
  • Βγάλτε τα με μια σουρωτή κουτάλα σε ένα δισκάκι και όποια μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
  • Το ζουμί της κατσαρόλας μην το πετάξετε, απλά σουρώστε το καλά. Για να είστε σίγουρες περάστε το και από ένα φίλτρο του καφέ.
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σωτάρετέ τα με το λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίξτε τρία ποτήρια ζωμό (από αυτόν που σουρώσατε), τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε. Μόλις το ρύζι σας είναι μισό-έτοιμο, ρίξτε τα μύδια σας μέσα και το ψιλοκομμένο άνηθο, βάλτε μια καθαρή πετσέτα, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και κλείστε το μάτι της κουζίνας.Η πετσέτα θα απορροφήσει όλα τα υγρά και θα διατηρήσει το ρύζι σας σπυρωτό.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: https://giadzy.com/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.