Το κέικ αυτήν την περίοδο έχει την τιμητική του καθώς το προτιμάμε να το τρώμε ως συνοδευτικό με τον καφέ μας στο πρωινό ή στο απογευματινό. Επειδή όμως ξέρω ότι θέλετε να διαβάζετε και υγιεινές συνταγές εγώ σήμερα σας παρουσιάζω μία πολύ εύκολη συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μέλι.
Υλικά για κέικ με γιαούρτι και μέλι
1-1 / 2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι μέλι
3 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για κέικ με γιαούρτι και μέλι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα ή ένα ταψάκι και απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύετε μαζί το αλεύρι, τo baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε το γιαούρτι, το μέλι, τα αυγά και τη βανίλια και προσθέστε σιγά-σιγά τα στέρεα υλικά. Ρίξτε τέλος το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε σκέτο, με ζάχαρη άχνη, ή ότι άλλο εσείς θέλετε.