Το σνίτσελ εκτός από νόστιμο είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Αν μπήκατε τώρα σπίτι και δεν έχετε μαγειρέψει ακόμη, σας προτείνω να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής για σνίτσελ κοτόπουλου.
Υλικά για σνίτσελ κοτόπουλου
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
- 150 γρ. περίπου αλεύρι
- 2 αυγά
- 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σνίτσελ κοτόπουλου
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.