Το σνίτσελ κοτόπουλου είναι ένα φαγητό που μπορείς να φτιάξεις σε δέκα λεπτά. Η Μαρία Ιωαννίδου από την Κοζάνη, μου έστειλε την δική της συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά για σνίτσελ κοτόπουλου
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
150 γρ. περίπου αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σνίτσελ κοτόπουλου
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι. Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές και ρύζι!
Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media
Facebook travelgirl.gr
Instagram @markellasharaiha και