Τα πασχαλινά τσουρέκια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Επειδή για να φτιαχτεί στο σπίτι ένα τσουρέκι θέλει αρκετή ώρα, εγώ σου βρήκα μία εύκολη συνταγή!
Υλικά για πασχαλινό τσουρέκι
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι, ξύσμα
3 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και ακόμη 1 αβγό ξεχωριστά.
Εκτέλεση συνταγής για πασχαλινό τσουρέκι
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα τρία αβγά ένα-ένα, το γάλα, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ‘στεγνώσει’΄και αν είναι ακόμη υγρή, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε κορδόνια, ενώνουμε τα κορδόνια ανά δύο και τα πλέκουμε.
Χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι κι αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα τσουρέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′-50’