Ογκρατέν με πατάτες. Αρχικά μόνο από τον τίτλο σας φαίνεται ότι πρόκειται για ένα δύσκολο φαγητό. Κι όμως σας έχω σήμερα μία πολύ εύκολη συνταγή για να το απολαύσετε μόνος ή με την οικογένειά σας.
Υλικά για ογκρατέν με πατάτες
• 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
• 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
• 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
• 1 αυγό
• κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
• μπέικον σε κομματάκια
• αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για ογκρατέν με πατάτες
1. Στρώνετε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 αφού τις έχετε αλατοπιπερώσει.
2. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνετε το κασέρι ή το Gouda και το μπέικον.
3. Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνετε τις πατάτες.
4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.