Το τουρλού είναι από πιο ωραία καλοκαιρινά φαγητά. Τι θα λέγατε να το φτιάχνατε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα;
Υλικά για τουρλού
• 2-3 μέτριες πατάτες
• 2-3 κολοκυθάκια μέτρια
• 1 μελιτζάνα
• 1-2 καρότα
• 1 πιπεριά φλωρίνης
• 1 κονσέρβα ντομάτες κον κασέ
• 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
• 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
• 4-5 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• θυμάρι
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής για τουρλού
1. Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.
2. Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες, τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε φέτες.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, και όλα τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
5. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.
6. 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό